Jsme televize vašeho kraje

Záchranáři se opět nenudí, zaměstnávají je vážné nehody

Plzeň, publikováno 21.10.2017, autor: Richard Beneš

Nehoda v Plané | Autor: ZZSPK

Dvě vážné nehody zaměstnávaly všechny složky integrovaného záchranného systému v pátek odpoledne a v sobotu krátce po jedné hodině ranní. Nejdříve se v Plané střetl kamion s osobním automobilem. Tři mladí lidé se vážně zranili. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. V noci na sobotu pak havaroval poblíž Chotíkova osobní automobil značky Opel Vectra. Ten se zastavil až nárazem do stromu. V péči lékařů skončil i dvaatřicetiletý řidič. Ten navíc před jízdou požil větší množství alkoholu.

V Plané se stala přímo pod nadúrovňovým křížením s místní komunikací nedaleko nákupního centra Tesco. Osobní auto skončilo po střetu s kamionem namáčklé na svodidlech.  „Vrtulník transportoval do plzeňské fakultní nemocnice mladého řidiče se středně těžkým zraněním. Pozemní cestou převezli záchranáři do nemocnice dalšího muže rovněž se středně těžkým zraněním a šestnáctiletou dívku s lehčím zraněním,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Příčiny nehody a míru zavinění všech jejích účastníků vyšetřuje policie.

U Chotíkova na hlavním silničním tahu z Karlových Varů do Plzně vyjel v jednu ráno řidič osobního vozu mimo komunikaci, vletěl do příkopu a po 80 metrech narazil do dopravního značení, přerazil strom a zastavil se až o další strom. Zraněný řidič putoval do nemocnice na chirurgickou ambulanci. Ještě předtím se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta prokázala, že má v sobě téměř dvě promile alkoholu. Policisté navíc následně zjistili, že řidič nikdy nevlastnil řidičský průkaz.

 

Fotogalerie

Nehoda v Plané | Autor: ZZSPK
Nehoda v Plané | Autor: ZZSPK
Nehoda v Plané | Autor: ZZSPK