Jsme televize vašeho kraje

Na Šumavě se čelně srazily dva automobily, jeden člověk mrtvý, tři těžce zranění

Plzeň, publikováno 22.10.2017, autor: Richard Beneš

Nehoda se stala v serpentinách poblíž odbočky na Zhůř | Autor: HZSPK

Dva osobní automobily se v neděli před polednem srazily v serpentinách na silnici I/27 mezi Železnou Rudou a Javornou. Nehodu nepřežil řidič z vozidla s německou značkou, další tři lidé z druhého automobilu utrpěli těžká zranění. Situace na místě byla tak vážná, že musely zasahovat dokonce dva vrtulníky letecké záchranné služby.

„Tři lidé jsou zraněni těžce. Muže a ženu jsme letecky přepravili na emergency do plzeňské fakultní nemocnice, dalšího muže jsme převáželi sanitkou do Plzně. Jeho zdravotní stav se však při cestě dramaticky zhoršil. Povolali jsme proto další vrtulník letecké záchranky z jihočeské Bechyně. Ten si muže převzal u Klatov a transportoval ho do plzeňského traumacentra,“ popsal dramatickou situaci mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

„Silnice je nyní plně neprůjezdná,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že policisté dopravu odklánějí. Komplikace na hlavním silničním tahu ve směru k hraničnímu přechodu v Železné Rudě – Alžbětíně lze komplikace očekávat minimálně do 14:00 hodin.  Z dosavadního vyšetřování a z ohledání místa dopravní nehody vyplývá, že šestašedesátiletý německý řidič Hondy Civic nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, při průjezdu zatáčkou na mokré komunikaci nezvládl řízení a vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Opel Astra.

Fotogalerie

Nehoda se stala v serpentinách poblíž odbočky na Zhůř | Autor: HZSPK
Nehoda se stala v serpentinách poblíž odbočky na Zhůř | Autor: HZSPK