Jsme televize vašeho kraje

Potyčka v baru skončila těžkým zraněním hlavy a leteckým transportem na operaci

Plzeň, publikováno 23.10.2017, autor: Richard Beneš

Vrtulník letecké záchranné služby na heliportu v karlovarské nemocnici | Autor: Richard Beneš

Těžkým zraněním hlavy a leteckým transportem záchranářským vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice skončila návštěva jednoho karlovarského baru pro dvaačtyřicetiletého muže. Brutálně ho tam napadl údery pěstí a kopy do horní části těla o rok mladší muž z Rakovníku. Násilník skončil nejdříve na záchytce, odkud putoval po vystřízlivění rovnou do policejní cely.

„Zraněného muže po útoku v baru záchranáři převezli nejdříve do nemocnice v Karlových Varech. Po vyšetření byl s těžkým poraněním hlavy letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni, kde se okamžitě podrobil náročné operaci,“ komentovala případ mluvčí policie Zuzana Týřová.

Útočník byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a také z výtržnictví. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. O tom, zda obviněný skončí ve vazbě, rozhodne soudce v pondělí. Obviněný muž rozhodně není žádný svatoušek. „Obdobného jednání se dopustil už v roce 2014, kdy ho soud potrestal pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví a přečin výtržnictví. V současnosti mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na pět až 12 let,“ dodala mluvčí policie.

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby na heliportu v karlovarské nemocnici | Autor: Richard Beneš