Jsme televize vašeho kraje

Billboardy hanobící lídra kandidátky ODS dostaly novou přelepku

Plzeň, publikováno 25.09.2012, autor: Richard Beneš

Billboard ozdobený aktuální přelepkou od neznámého autora | Autor: Jan Dvořák

Další vývoj má kauza malovaných billboardů, které před krajskými volbami hanobí lídra kandidátky ODS a bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Billboardy rozmístěné na kovových konstrukcích v Plzni i okolí neznámý autor přelepil začátkem týdne přelepkami, které přisuzují jejich autorství Vítu Bártovi z Věcí veřejných a plzeňské mediální lobbyistce Kataríně Jankové. Vedení ODS v Plzni v úterý odmítlo, že by přelepky billboardů byly jejich prací. Až doposud se v Plzeňském kraji obvykle před volbami hrálo čistě a strany proti sobě nevedly špinavou kampaň.

„Mohu jen konstatovat, že mě přelepení billboardů hanobících našeho kandidáta překvapilo. Na jejich existenci mě upozorňovala celá řada lidí, nejen našich členů. O přelepkách jsem se dozvěděl nyní poprvé od vás,“ reagoval v úterý na informaci serveru Regionpodlupou.cz manažer ODS Michal Šašek s tím, že ODS chce i nadále pokračovat ve slušné kampani tak, jak ji zahájila.   

Už minulý týden reagovala ODS na billboardy zveřejněním inzerátů v médiích, ve kterých písemnou formou nepřímo obvinila z instalování billboardů faktického lídra Věcí veřejných Víta Bártu, jenž se již dlouhou dobu netají tím, že je největším kritikem Jiřího Pospíšila.

„Bárta a jeho strana dlouhodobě usilovali o Pospíšilovo odvolání z ministerstva spravedlnosti, kam si chtěli dosadit své lidi. Nyní se veřejně hlásí k tomu, že chce vést kampaň, která by měla Pospíšila oslabit před krajskými volbami v očích veřejnosti. Pomoci by mu v tom mohli zejména dva jeho plzeňští „obchodní partneři,“ bývalý primátor Plzně Pavel Rödl, pro kterého Bárta ještě jako ministr dopravy vymyslel trafiku v podobě šéfa karlovarské pobočky ŘSD a mediální podnikatelka Kateřina Janková. Ta při soudním přelíčení s Bártou vystupovala jako svědkyně ve prospěch odsouzeného lídra Věcí veřejných,“ stálo v inzerátu, který podalo vedení ODS.

Fotogalerie

Billboard ozdobený aktuální přelepkou od neznámého autora | Autor: Jan Dvořák
Tento billboard je k vidění na poli poblíž silnice mezi Dolní Lukavicí a skládkou Vysoká | Autor: Jan Dvořák