Jsme televize vašeho kraje

Blíží se jubilejní ročník Juniorfestu, mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež

Plzeň, publikováno 23.10.2017, autor: Miroslav Brož

Blíží se jubilejní ročník Juniorfestu | Autor: Juniorfest

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest v letošním roce opět zavítá do vybraných měst plzeňského regionu. Návštěvníci festivalu mají příležitost potkat nejen české filmové osobnosti, ale i mnohé tvůrce ze zahraničí. Festival letos slaví jubilejní desátý ročník a v rámci výročí přichystal jedinečné filmové novinky a pestrý doprovodný program. Akce bude probíhat od 4. do 11. listopadu v pěti městech Plzeňského kraje: Plzni, Dobřanech, Domažlicích, Horšovském Týně a Přešticích.

V Plzni festival zamíří do areálu DEPO2015, kde nabídne projekce pro střední školy, ale i nejmenší diváky od čtyř let. V neděli 5. listopadu zve Juniorfest do prostor DEPO2015 na oslavu desátého výročí. Od 14 hodin jsou připraveny pracovní dílny a chybět nebudou ani projekce spojené s autogramiádou známých osobností. Sváteční podvečer bude zakončen překvapením a slavnostním ohňostrojem.  

Juniorfest každoročně uděluje ocenění Festivalová klapka za přínos dětskému filmu. V porotě letos zasednou významné osobnosti nejen českého filmového průmyslu. "Pozvání do odborné poroty přijal například bývalý filmový kritik, v současnosti scénárista a producent Tomáš Baldýnský, jež stál u zrodu seriálů Comeback či Kosmo. Ze zahraničních osobností festival uvítá například Kurta van der Basche, známého kanadského kreslíře, který se podílel na tvorbě filmů Star Wars," říká Barbora Černá, programová ředitelka festivalu. Na festival se objeví například Jiří Bartoška, Jitka Molavcová, producent vznikajícího filmu Čertí brko Ondřej Beránek, Václav Vorlíček, Filip Renč či Hana Maciuchová. 

Kompletní program včetně doprovodných událostí najdete na webových stránkách festivalu www.juniorfest.cz a dále na Facebooku MFF Juniorfest.

Fotogalerie

Blíží se jubilejní ročník Juniorfestu | Autor: Juniorfest