Jsme televize vašeho kraje

Bez elektřiny stále ještě zůstávají v regionu stovky domácností

Plzeň, publikováno 30.10.2017, autor: Richard Beneš

Vichřice ničila elektrické vedení - ilustrační foto | Autor: HZSPK

Na odstranění 15 poruch na vedení vysokého napětí pracovaly ještě v pondělí pohotovostní čety společnosti ČEZ v Plzeňském kraji. To je čtvrtina poruch oproti stavu, který byl v regionu v neděli odpoledne. Bez proudu zůstávaly stovky domácností, nejvíc v menších odlehlých obcích. ČEZ Distribuce by měl veškeré výpadky vyřešit do večera, informovala o tom mluvčí ČEZ Michaela Jirovcová.

„Stále jsou oblasti bez proudu, hlavně na Tachovsku, Klatovsku a Domažlicku. Jedná se většinou o menší vesnice, například Nezdice na Šumavě. Do dnešního večera by měly být poruchy odstraněné,“ řekla mluvčí Michaela Jírovcová. V terénu má distributor elektřiny všechny pohotovostní čety i nasmlouvané externí firmy s těžkou technikou. Problémy ale místy způsobuje podmáčený terén, protože v noci v celém regionu hodně pršelo.

Kalamitní stav, který vyhlásil ČEZ v kraji v neděli v 08.30, stále ještě platí. Podle Jirovcové byla vichřice svoji intenzitou druhá největší po orkánu Kyrill, který se regionem prohnal v lednu 2007. Škody po včerejší vichřici, která byla svojí intenzitou druhá největší po orkánu Kyrill z roku 2007, vyčíslí ČEZ do konce tohoto týdne. Předběžně se mluví o desítkách milionů v rámci celé republiky.

Fotogalerie

Vichřice ničila elektrické vedení - ilustrační foto | Autor: HZSPK