Jsme televize vašeho kraje

Těžce zraněnou cizinku pomohli před příjezdem záchranářů resuscitovat náhodní svědci nehody

Plzeň, publikováno 30.10.2017, autor: Richard Beneš

Z BMW zůstalo po střetu s nákladním vozidlem jen torzo | Autor: ZZSPK

Vynikající záchrannou akci předvedli v pondělí dopoledne dva náhodní svědci dopravní nehody mezi Tachovem a Planou, kde se srazil osobní vůz značky BMW s nákladním vozidlem. Poskytli totiž velmi efektivně první pomoc těžce zraněné čtyřiadvacetileté řidičce osobáku, která byla v bezvědomí a měla zástavu oběhu. Ženu se jim podařilo resuscitovat a udržet při životě až do příjezdu záchranářů, kteří si ji převzali do své péče.

„Zraněnou ženu museli ještě na místě záchranáři napojit na umělou plicní ventilaci. Ve vážním stavu ji pak transportoval vrtulník letecké záchranky do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

 

„Z dosavadního vyšetřování nehody vyplývá, že cizinka při projíždění levotočivé zatáčky před obcí Nahý Újezdec nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace. Na mokré vozovce nezvládla řízení, dostala smyk, vyjela do protisměru, kde se střetla s nákladní soupravou, kterou řídil dvaatřicetiletý cizinec,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Dechová zkouška v jeho případě vyloučila požití alkoholu před jízdou. U řidičky nebylo možné dechovou zkoušku provést vzhledem k jejímu stavu. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 400 tisíc korun.

Fotogalerie

Nákladní automobil se střetl u Tachova s osobním automobilem | Autor: ZZSPK
Z BMW zůstalo po střetu s nákladním vozidlem jen torzo | Autor: ZZSPK