Jsme televize vašeho kraje

Cizinec, který napadl hlídku Celní správy, měl u sebe samopal s municí, jeho přítelkyně zase drogy

Cheb, publikováno 06.11.2017, autor: Richard Beneš

Zadržený cizinec měl u sebe i kufr se samopalem a s další municí | Autor: Policie ČR

Kriminalisté z Chebu zadrželi jedenatřicetiletého cizince, který předtím najížděl na dálnici D6 svým autem na hlídku Celní správy a pak se mu podařilo ujet. Vysloužil si tak obvinění z násilí proti úřední osobě. A díky arzenálu, který u něho policie objevila, ho zřejmě čeká i obvinění z nedovoleného ozbrojování. Za mřížemi skončila i jeho dvaadvacetiletá přítelkyně. Ta je zase obviněna z přechování omamných a psychotropních látek. Na návrh státního zástupce už poslal soudce oba obviněné do vazby.

Hlídka Celní správy se rozhodla cizince zastavit na dálnici D6 poblíž Kynšperku nad Ohří z toho důvodu, že neměl za čelním sklem svého vozu značky BMW vylepenou dálniční známku. „Doklady od vozidla sice předložil, ale své osobní doklady nikoliv. Na požadavek celníků, aby vystoupil z vozidla, reagoval tak, že vozidlo nastartoval a prudce se rozjel. Následně s vozidlem začal najíždět na hlídku Celní správy. Řidič poté z místa odjel směrem na Kynšperk. Hlídka řidiče pronásledovala, ale ten jim dokázal ujet,“ popsala událost mluvčí policie Kateřina Krejčí.

 

Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří zjistili informace k pohybu a pobytu cizince a následně ho zadrželi i s jeho přítelkyní. Mladá žena u sebe přechovávala větší množství pervitinu, extáze a heroinu. „Následující den kriminalisté provedli na Chebsku v hotelovém pokoji domovní prohlídku a dále prohlídky jejich osobních vozidel. Při nichž nalezli další drogy, ale také například samopal, zápalné šňůry nebo střelný prach. Munice putovala na expertízu. Zda si cizinec vyslechne také obvinění za nedovolené ozbrojování je předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla mluvčí policie.

 

Za zločin násilí proti úřední osobě může cizinec v případě odsouzení skončit ve vězení až na šest let. Jeho přítelkyni za přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí až dva roky vězení.

 

Fotogalerie

Zadržený cizinec měl u sebe i kufr se samopalem a s další municí | Autor: Policie ČR
Kufr ukrýval i zápalné šňůry | Autor: Policie ČR
Zadržený cizinec měl u sebe i kufr se samopalem a s další municí | Autor: Policie ČR
Zadržený cizinec měl u sebe i kufr se samopalem a s další municí | Autor: Policie ČR
Policisté kontrolují vůz zadrženého cizince | Autor: Policie ČR
V automobilech zadržené dvojice byly i drogy | Autor: Policie ČR