Jsme televize vašeho kraje

Třicítku obyvatel Červeného Hrádku vyhnala z teplých postelí do mrazu havárie plynu

Plzeň, publikováno 14.11.2017, autor: Richard Beneš

Hasiči pro evakuované obyvatele domů přistavili evakuační autobus | Autor: Miloslava Šenfeldová

Přes 400 domácností na okraji Plzně v Červeném Hrádku a okolí přišlo v úterý ráno o dodávky plynu. Ten totiž masivně unikal z výkopu, kde se porušila plynová přípojka. Hasiči kolem půl šesté ráno preventivně evakuovali 30 obyvatel domů, které se nacházely v blízkosti výkopu v ulici Na Stráni. Po poledni by měla být oprava přípojky dokončena a plynaři začnou postupně domy zpět připojovat, podle toho, jak se budou jejich majitelé vracet z práce domů.

„V místě prováděla externí firma výkopové práce při rekonstrukci vodovodu nebo kanalizace. Vinou špatně zajištěného výkopu se utrhla část zeminy, která poškodila středotlakou přípojku,“ informoval mluvčí energetické společnosti Innogy Pavel Zajíc.

 

Na místě zasahovali hasiči, kteří pro evakuované obyvatele domů přistavili evakuační a především dobře vyhřátý autobus. Lidé v něm přečkali zhruba dvě hodiny, potom odcházeli do zaměstnání a do práce. Nikdo z nich nebyl zraněn. Ti, kteří nikam nemuseli se do svých domovů vrátili po odvětrání místa havárie a jeho zajištění mezi osmou a devátou hodinou.

Fotogalerie

Hasiči pro evakuované obyvatele domů přistavili evakuační autobus | Autor: Miloslava Šenfeldová