Jsme televize vašeho kraje

Seniory v Sulkově překvapil záhadný tvor, povolali do akce zvířecí záchranáře

Plzeň, publikováno 14.11.2017, autor: Richard Beneš

Tento malý jeseter způsobil poprask mezi seniory | Autor: DESOP

Kuriózní případ řešili pracovníci plzeňské záchranné stanice živočichů, které přivolali obyvatelé domova pro seniory v Sulkově. Ti nahlásili nález podivné, exotické a létající ještěrky. Podle jejich informací se tvor chvílemi objevoval na stromech, o chvíli později byl zase spatřen na chodníku. Nakonec se lidem podařilo zvíře polapit a s napětím očekávali příjezd zvířecích záchranář, kteří jim měli záhadu objasnit.

„Měl jsem telefonát, kde mi volající líčila, jak ještěrka skáče ze stromu na strom. Prý se jim podařilo tvora chytit a zavřít do krabičky. Pak tam někdo usoudil, že je to nějaký ten vodní druh, tak to dali do vody, ale ono se to prý otočilo břichem nahoru. Tak to zase vyndali, protože hadi a plazi přece potřebují teplo,“ popsal událost šéf záchranné stanice Karel Makoň. Při dalším telefonátu se dozvěděl, že ještěrka je už zase ve vodě, že vypadá jako dráček. „Nařizuji vytáhnout tvora z vody a mířím do Sulkova na uvedené místo. Tam už na mě místní „děvčata“ mě už čekají s plastovou dózičkou vystlanou hadříkem a s onou exotickou záhadou,“ řekl Makoň.

 

Stačil jediný pohled do mističky a hned věděl, která bije. Zeptal se, zda se v okolí nepohybuje nějaká kočka a dostal kladnou odpověď. Ukázalo se totiž, že záhadnou létající ještěrkou je malý jeseter, kterého vylovila kočka z jezírka u souseda. S rybou pak kočka běhala po okolí, takže se objevil hned na několika místech, než definitivně skončila na zemi před vchodem domova. Odtud pak starobylá ryba putovala zpět do svého jezírka.

Fotogalerie

Tento malý jeseter způsobil poprask mezi seniory | Autor: DESOP
Tento malý jeseter způsobil poprask mezi seniory | Autor: DESOP
A toto je hlavní původce záhady s údajnou létající ještěrkou | Autor: DESOP