Jsme televize vašeho kraje

Policisté ze Sokolova dopadli muže, oznámil uložení bomby ve třech bytech

Sokolov, publikováno 15.11.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Policisté ze Sokolova dopadli třicetiletého muže, který v polovině října na tísňové lince vyhrožoval uložením tří nástražných výbušných zařízení. Konkrétně do telefonu oznámil, že tři bomby jsou v Poláčkově ulici v Sokolově ve třech bytech. Konkrétní polohy již nespecifikoval a poté zavěsil.

„Policejní hlídky okamžitě zamířily na uvedenou adresu, kde zkontrolovaly všechny vchody, chodby, sklepy a venkovní okolí v Poláčkově ulici. Vše s negativním výsledkem. Na místě pracoval také služební psovod se svým psem specializovaným na vyhledávání výbušnin. I ti opět prošli všechny vchody a okolí, také s negativním výsledkem,“ popsala akci mluvčí policie Zuzana Týřová.

 

Policistům se v krátké době podařilo vypátrat muže, který má telefonáty na svědomí. „V onen večer popíjel se svým kamarádem a z nerozvážnosti na tísňovou linku zavolal. Policisté z Obvodního oddělení v Sokolově mu za uvedené jednání sdělili podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ dodala mluvčí policie Týřová.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv