Jsme televize vašeho kraje

Karlovarští kriminalisté bleskově dopadli pachatele, který na ulici přepadl a okradl ženu

Karlovy Vary, publikováno 18.11.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Jen několik hodin stačilo karlovarským kriminalistům na to, aby dopadli pachatele závažného loupežného přepadení. Čtyřiatřicetiletý muž už putoval z rozhodnutí soudce do vazební věznice s obviněním z loupeže. Ve čtvrtek 16. listopadu napadl před šestou hodinou ranní dvaapadesátiletou ženu z Západní ulici.

„K ženě zezadu přiběhl neznámý muž a snažil se jí vytrhnout kabelku. Napadená se bránila a o kabelku se s mužem přetahovala. Popruh od tašky však při přetahování praskl a poškozená žena upadla na zem. Toho pachatel využil a i s kabelkou utekl. V kabelce měla žena finanční hotovost přes jeden tisíc korun, osobní doklady, kreditní kartu, mobilní telefon a další osobní věci. Ženě tak mimo psychickou újmu způsobil škodu přesahující 10 tisíc korun,“ popsala incident mluvčí policie Zuzana Týřová.

 

Podle popisu napadené ženy začali kriminalisté po neznámém pachateli okamžitě pátrat. „Dopadnout se jim ho podařilo po několika hodinách. Byl obviněn z loupeže a z padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekla mluvčí policie. Soudce akceptoval návrh státního zástupce na umístění obviněného muže do vazby. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv