Jsme televize vašeho kraje

Plzeň chce vybudovat novou lávku pod soutokem Radbuzy a Úhlavy v Doudlevcích

Plzeň, publikováno 28.11.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Studii navrhující umístění nové lávky pod soutokem Radbuzy a Úhlavy v Doudlevcích odsouhlasili radní Plzně. Studie poslouží jako základ pro zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí. Nová lávka vznikne v oblasti, kterou již dnes hodně využívají cyklisté. Nová lávka se stane součástí stezky pro chodce a cyklisty na trase vedoucí Českým údolím pod Tyršovým mostem po levém břehu řeky Radbuzy a po nové lávce pod soutokem s Úhlavou ke Škoda sport parku.

„Cílem města Plzně je propojit samostatnými cyklostezkami vedenými s ohledem na bezpečnost dětí mimo hlavní komunikační tahy několik významných rekreačních cílů. Jedná se o propojení cílů umístěných podél tras greenways v údolích řek Radbuzy a Úhlavy. Nová lávka spojí Škodaland na západním břehu nádrže v Českém údolí se Škoda sport parkem pod Homolkou a se sportovním areálem u sokolovny v Hradišti,“ uvedl Petr Náhlík (KDU-ČSL), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Stezka pro chodce a cyklisty vede údolím řeky Úhlavy od ulice Plzeňská Cesta k soutoku s Radbuzou a po jejím pravém břehu až do centra města. V Českém údolí, na levém břehu Radbuzy je stezka vybudována od Borského parku až k Tyršovu mostu. Obě tyto trasy využívají nejen cyklisté, ale i chodci pro rekreaci i dopravu do zaměstnání.

„Vzhledem k tomu, že v letech 2016 až 2017 vykoupilo město na levém břehu Radbuzy do svého majetku pozemky potřebné pro plánovanou stavbu vodovodů i pro stavbu stezky, chce město zpracovat projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení tak, aby stavba lávky mohla navázat na výstavbu vodovodů,“ doplnil Petr Náhlík. V majetku města jsou i všechny dotčené pozemky na pravém břehu Úhlavy.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv