Jsme televize vašeho kraje

Firma z Plzně vyrábí tříkolky pro dospělé, některé i s elektromotorem

Plzeň, publikováno 28.11.2017, autor: Miroslav Brož

Tříkolka pro dospělé je určena pro handicapované osoby | Autor: META Plzeň

Slyšeli jste někdy o tříkolce pro dospělé? Že ne? Tak přesně tyhle vozítka, která možná znáte z dětských let, vyrábí firma META Plzeň. A nejde rozhodně jen tak o ledajaké tříkolky. Vyrábí se ve dvou provedeních a na přání zákazníka je lze vybavit třístupňovou planetovou převodovkou nebo elektromotorem.

Tříkolky jsou primárně určeny jako rekondiční a kompenzační pomůcka pro handicapované osoby, které nemohou dobře chodit, nebo udržet rovnováhu na klasickém kole. Firma Meta Plzeň vyrábí vozítka v různé velikosti. Menší s dvaceti palcovými koly a větší s čtyřiadvaceti palcovými. Samozřejmostí jsou nastavitelná řídítka i sedačka.

Tříkolky lze také osadit elektromotorem. Výrazně se tím lidem se ztíženou pohyblivostí ulehčí jízda. Dále firma vyrábí i sajdkár tříkolku nebo nákladní tříkolku. A připravuje se i novinka – benzínová verze pohonu.  

Firma upravuje také ovládání automobilů se zápisem do technického průkazu. Na zakázku vyrábí ocelové konstrukce, atypické stojany, poštovní schránky nebo třeba zábradlí. Jejich hlavní činností jsou totiž ruční a montážní práce všeho druhu.     

Meta Plzeň vznikla v roce 1985 s hlavním posláním vytvářet pracovní podmínky a zaměstnávat převážně občany se změněnou pracovní schopností. O osm let později se změnila na společnost s ručením omezením. V současnosti zaměstnává na dvě stovky pracovníků na provozovnách v Plzni, Stříbře, Mariánských Lázní, Spáleném Poříčí a Přešticích.

Fotogalerie

Tříkolka pro dospělé je určena pro handicapované osoby | Autor: META Plzeň
Autor: META Plzeň
Autor: META Plzeň
Autor: META Plzeň