Jsme televize vašeho kraje

Lyžařská sezóna na šumavském Špičáku startuje už ve čtvrtek

Plzeň, publikováno 04.12.2017, autor: Richard Beneš

Poprvé v letošní zimní sezoně se rozjedou vleky na šumavském Špičáku ve čtvrtek 7. prosince | Autor: Ski&Bike Špičák

Poprvé v letošní zimní sezoně se rozjedou vleky na šumavském Špičáku ve čtvrtek 7. prosince. V provozu určitě bude čtyřsedačková lanovka, kotva na Spodní Šanci a vlek u nového parkoviště. Pokud ještě připadne sníh, nelze vyloučit ani spuštění vleku pod hotelem Sirotek. Ze sjezdovek bude stoprocentně k dispozici páteřní dlouhá trať, tedy horní část Slalomové (č.3) s dojezdem k lanovce po Slalomové (č.2) a rodinná Spodní Šance. V horní pasáži bude ještě otevřena jednička Turistická s přejezdem na trojku Slalomovou a mírná pasáž vedoucí z parkoviště do areálu.

„Na těchto sjezdovkách už nyní leží v průměru 50 centimetrů přírodního i technického sněhu, na ostatních pak 20-40 cm přírodního. Pokud ještě nějaký připadne, možná budeme moci už ve čtvrtek otevřít i další úseky,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Hned od čtvrtka 7. prosince bude otevřena půjčovna lyží a servis, od soboty 9. prosince pak i lyžařská škola. Vleky jsou v provozu tradičně od 8.30 do 16.00 hodin. Do pátku 15. prosince se lyžuje za ceny vedlejší sezony, tedy 505 korun celodenní skipas pro dospělého, 440 korun platí mládež 15-18 let, na 1220 korun přijde rodinná jízdenka a za 360 korun mohou lyžovat děti do 14 let.

Fotogalerie

Poprvé v letošní zimní sezoně se rozjedou vleky na šumavském Špičáku ve čtvrtek 7. prosince | Autor: Ski&Bike Špičák