Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Hasiči na Tachovsku se snaží prokopat k loveckému psu, uvízl při honu ve skalách

Plzeň, publikováno 04.12.2017, autor: Richard Beneš

Hasiči se snaží prokopat k loveckému psu, uvízl při honu ve skalách | Autor: HZSPK

Ve skalách u Bernartic na Tachovsku bojuje nepřetržitě od pondělního rána sedm jednotek hasičů o život psa. Ten při sobotním honu zalezl do zbouraného kamenolomu, kde zůstal uvězněn. Jedná se o hrubosrstého jezevčíka. Pes už třetí den strádá hladem a sužují ho také nízké teploty, klesají pod bod mrazu. O život psa bojovali hasiči i za tmy, výkopové práce přerušili až po deváté hodině večer do rána. Dnes ráno vyrazil z Prahy USAR team, speciální Vyhledávací a záchranný odřad a přiveze s sebou echolokátory. Pátrací akce pokračuje.

„Hned ráno po příjezdu na místo velitel zásahu okamžitě pochopil, že jedna jednotka hasičů na záchrannou akci nestačí a požádal tedy o vyslání dalších jednotek. Operační středisko vyhlásilo poplach i jednotkám na stanicích Domažlice a Plzeň Košutka i v obcích Horšovský Týn, Mířkov, Stráž a Vidice,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči se začali okamžitě prokopávat kameny a štěrbinovou kamerou prohledávali spáry. „Práce je to vyčerpávající nejen fyzicky, ale i psychicky, navíc ztížená mrazem i náročným terénem. Během dne vyzkoušeli několik cest, bohužel všechny byly slepé. Motivací pro hasiče je, že psa občas zaslechnou,“ dodala v pondělí večer mluvčí hasičů Jakoubková.

 

Fotogalerie

Hasiči se snaží prokopat k loveckému psu, uvízl při honu ve skalách | Autor: HZSPK