Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj se stal pořadatelem zimní Olympiády dětí a mládeže v roce 2020

Plzeň, publikováno 08.12.2017, autor: Richard Beneš

Zimní olympiáda dětí a mládeže - ilustrační foto | Autor: ČOV

Pořadatelem zimní Olympiády dětí a mládeže (ODM) v roce 2020 se stal Karlovarský kraj. Rozhodl o tom Výkonný výbor Českého olympijského výboru. Karlovarský kraj bude podobnou událost pořádat poprvé. Společně s Prahou to bylo jediné místo, kde se ještě ODM nekonala. Ze západu Čech pochází například běžkyně na lyžích Petra Nováková, která jako rodačka z Karlových Varů reprezentovala svůj kraj na ODM i pod pěti kruhy v Soči.

„Pro Karlovarský kraj je získání pořadatelství zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2020 skvělou zprávou. Hostit tak prestižní sportovní událost nám bude ctí a uděláme všechno pro to, aby se mladým sportovcům, trenérům a dalším členům výprav u nás líbilo a olympionici podávali co nejlepší výkony,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO). Ta uvedla, že do doby konání olympiády připraví kraj ve spolupráci se starosty, zástupci sportovních areálů a s realizačním týmem akce potřebné podmínky a zázemí pro všechny účastníky akce. „Věřím, že to bude obrovská motivace i pro sportovce z našeho kraje, pro které by se nominace na olympiádu měla stát vrcholem jejich tréninkového úsilí,“ vzkázala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Matyáš Bělohradský, účastník zimní ODM v roce 2016, je z pořadatelství rodného kraje nadšený. „Díky Olympiádě dětí a mládeže jsem vlastně zjistil, že mě krasobruslení vážně baví. Chtěl bych skočit čtverné skoky a dostat se na olympiádu v roce 2022,“ říká držitel zlata ze soutěže jednotlivců.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, která sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Olympiády se konají ve dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník letní olympiády se uskutečnil v roce 2003.

Fotogalerie

Zimní olympiáda dětí a mládeže - ilustrační foto | Autor: ČOV