Jsme televize vašeho kraje

Zloděj prchající z místa činu srazil v centru Plzně dva chodce, zranil je a sám ztratil botu

Plzeň, publikováno 12.12.2017, autor: Richard Beneš

Policisté zajišťují před drogerií ve Zbrojnické ulici botu, kterou tam ztratil na útěku zloděj | Autor: TV ZAK

Drama se odehrálo za bílého dne po poledni ve Zbrojnické ulici v centru Plzně. Zloděj tam při razantním útěku z drogerie brutálně srazil na chodníku dva chodce a způsobil jim zranění. Na místo okamžitě spěchaly dvě výjezdové skupiny záchranářů. Podle informací náměstka záchranné služby Robina Šína utrpěla žena (48) poranění hlavy a byla převezena do nemocnice na oddělení chirurgie. S poraněním dolních končetin transportovali záchranáři rovněž na chirurgii muže (39). Případ na místě vyšetřuje policie.

Pachateli se podařilo od obchodu uprchnout směrem do Křižíkových sadů. Před obchodem však ztratil botu, která by mohla sehrát důležitou roli při jeho usvědčení.

Pachatele v prostorách obchodu sledoval pracovník ostrahy na kamerovém systému a viděl, jak si cpe do kapes různou dekorativní dámskou kosmetiku, řasenky a pudry. Jednalo se o muže ve věku kolem 40 let, měl na sobě tepláky, sportovní obuv a měl na tváři jizvy. Když přicházel s lupem k pokladnám, pokusila se ho ostraha zadržet. Zloděj na nic nečekal a začal prchat. Na útěku stačil odhodit zboží asi v hodnotě 2500 korun.

Ze záznamu bezpečnostní kamery umístěné na budově naproti obchodu, který má redakce TV ZAK k dispozici je patrné, že na chodníku před obchodem nejprve srazil utíkající zloděj procházející ženu. Jeden muž, který stál před drogerií se krátce pokusil zloděje pronásledovat a zadržet. Zloději se podařilo srazit i tohoto pronásledovatele, ten upadl na zem a způsobil si zranění nohou.

Fotogalerie

Policisté zajišťují před drogerií ve Zbrojnické ulici botu, kterou tam ztratil na útěku zloděj | Autor: TV ZAK
Zloděj ztratil při útěku z místa činu před drogerií ve Zbrojnické ulici botu | Autor: Richard Beneš
Zloděj právě vyběhl z obchodu a na chodníku srazil nejprve procházející ženu a následně i muže, který ho pronásledoval | Autor: TV ZAK
Na tomto záběru bezpečnostní kamery už prchá zloděj Zbrojnickou ulicí jen s jedinou botou | Autor: TV ZAK