Jsme televize vašeho kraje

ŘSD zahájilo stavbu nového desetikilometrového úseku dálnice D6

Karlovy Vary, publikováno 12.12.2017, autor: Richard Beneš

Základní kámen nově budovaného desetikilometrového úseku dálnice D6 | Autor: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v úterý práce na téměř 10 kilometrech dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary. Stavby Nové Strašecí – Řevničov a Řevničov, obchvat uleví od tranzitní dopravy přilehlým obcím a zrychlí cestu z Prahy do krajského města. Pro řidiče se nových deset kilometrů dálnice D6 otevře na podzim roku 2020. V příštím roce budou zahájeny práce také na obchvatu Lubence.

„V tomto úseku nahrazujeme nedostatečnou silnici I/6. Chceme ulevit obyvatelům od tranzitní dopravy. Stavíme moderní, bezpečnou silnici a řidičům ji otevřeme v říjnu 2020,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok (ANO). V případě úseku Nové Strašecí – Řevničov se podle jeho slov podařilo snížit cenu stavby z odhadovaných 1,15 miliardy korun na 745 milionů, což představuje úsporu ve výši 35 procent ceny. Obchvat Řevničova pak bude stát 1,06 miliardy korun namísto odhadovaných 1,8 miliardy. V tomto případě se tedy jedná o úsporu 41 procent.

Pokračování dostavby dálnice D6 označila za klíčové pro Karlovarský kraj jeho hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO). „Jsme jedním ze tří strukturálně postižených regionů v republice, proto bychom přednostně měli mít řešené napojení na českou dálniční síť, aby se k nám dostali investoři, usnadnili jsme firmám přepravu zboží a výrobků, lázeňským hostům a turistům návštěvy kraje. Mám velkou radost, že se nyní daří naplnit náš slib a pokračovat ve stavbě, i když zatím mimo náš region. Budu proto netrpělivě očekávat zahájení stavby první etapy obchvatu Lubence. Tyto úseky by měly být dostavěny v roce 2020. Za sebe musím říci, že nepolevím ve svém úsilí o to, aby k nově zahajovaným stavbám na D6 brzy přibyly další,“ dodala hejtmanka Vildumetzová.

Fotogalerie

Základní kámen nově budovaného desetikilometrového úseku dálnice D6 | Autor: ŘSD