Jsme televize vašeho kraje

Zloděj ukradl v elektrárně na Sokolovsku desítky metrů kabelů, kov pak prodal ve sběrně

Sokolov, publikováno 13.12.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Krádež desítek metrů kabelů z elektrárny na Sokolovsku objasnili kriminalisté ze Sokolova. Dopadli šestadvacetiletého muže, který je teď podezřelý ze spáchání přečinu krádeže. Za elektrárnou koncem listopadu vnikl na neoplocený pozemek výsypky a z pásového dopravníku odcizil kolem 40 metrů ovládacího kabelu a kolem 45 metrů silového kabelu. Společnosti tak vznikla škoda kolem 27 tisíc korun. Tím ale úřadování zloděje v objektu elektrárny zdaleka nekončilo.

„V dalším případě totiž na začátku prosince vnikl pachatel opět na stejné místo a odcizil kolem 100 metrů různých kabelů, čímž společnosti způsobil škodu kolem 35 tisíc korun. Po stopě zloděje se vydal služební pes Adag a po několika metrech nalezl nůž i obaly od kabelů. Kriminalisté následně zjistili, že materiál z kabelů pachatel odevzdal v jedné ze sběren na Sokolovsku,“ uvedla mluvčí policie Zuzana Týřová s tím, že peníze si muž ponechal pro vlastní potřebu. Odtud už byl jen krůček k jeho dopadení.

Krádeže se dopustil pachatel přesto, že byl již na základě rozsudku Okresního soudu v Sokolově na konci července tohoto roku odsouzen za jinou trestnou činnost. Teď mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv