Jsme televize vašeho kraje

Šumavský Špičák hlásí před víkendem ideální podmínky pro lyžování, připadlo 20 cm sněhu

Plzeň, publikováno 14.12.2017, autor: Richard Beneš

Špičák - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

S výjimkou černé Šance a několika dílčích úseků, otevřel šumavský Ski&Bike Špičák většinu sjezdovek ve svém areálu. Na svazích leží 60 - 90 cm sněhu v kombinaci přírodního s technickým. Stále pokračuje zasněžování pomocí sněžných děl a v noci na čtvrtek připadlo 20 cm nového přírodního sněhu. V pracovních dnech tohoto týdne byly tratě volné a vůbec nikde se nečekalo ani na vleky.

Od středy 13. prosince už začalo na rodinné Spodní Šanci i večerní lyžování. „Tento týden bude ještě v pátek 15. prosince, od toho příštího pak každou středu, pátek a sobotu vždy od 18.30 hodin,“ dodává provozní ředitel střediska Vladimír Kasík s tím, že do pátku 15. prosince také platí ceny vedlejší sezony.

A kde se na Špičáku nyní svezete? Po sjezdovce č.1 Turistické, horní části č. 3 Slalomové s přejezdem na č. 2 U Zalomeného, na Spodní Šanci nebo v areálu pro děti a začátečníky Pod Sirotkem. V provozu je také dětské lyžařské hřiště s pojízdným kobercem pro nejmenší před chatami Hanička a Blaženka, normálně funguje lyžařská škola a půjčovna. Nejpozději v sobotu 16. prosince se otevře Slalomová (č.3) v celé své délce.

Fotogalerie

Špičák - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš