Jsme televize vašeho kraje

Na sjezdovkách šumavského Špičáku leží metr prachového sněhu

Plzeň, publikováno 21.12.2017, autor: Richard Beneš

Zimní sezóna na Špičáku už je v plném proudu - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Metr prachového sněhu leží před víkendem na svazích šumavského Špičáku. Jezdí na všech sjezdovkách i na Šancích, které jsou nejprudším svahem v Česku. Tak ideální podmínky před nastávajícími Vánočními svátky na šumavském Ski&Bike Špičák nepamatují od roku 2011.

„Ještě makáme na snowparku (Lubák) a nové fun line, což je zábavná lehká trať dráha na způsob skikrosu s klopenými zatáčkami a vlnami, která se nachází na Spodní Šanci. Nejpozději 25.prosince je budou mít naši návštěvníci k dispozici taky, možná je stihneme připravit i dříve,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Provoz střediska o Vánocích zohlední jen nedělní Štědrý den, kdy se vleky zastaví ve 12.30 hodin. Přítomní lyžaři si v rodinné atmosféře jako každý rok tradičně popřejí a připijí na zdraví na vrcholu Špičáku u monumentu dřevěného kříže. Od 25. prosince budou všechny vleky včetně lanovky opět v provozu od 8.30 do 16.00 hodin.

„Počínaje Božím hodem vánočním 25.12. až do 30.12. bude večerní lyžování na Spodní Šanci od 18.30 hodin každý den,“ dodává Kasík. Větší nápor lyžařů se tady očekává 2.svátek vánoční na Štěpána, kdy většinou lidí začínají přijíždět do hor na oslavy konce roku.

Fotogalerie

Zimní sezóna na Špičáku už je v plném proudu - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš