Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Kriminalisté z Plzně zadrželi pachatele, který v noci zřejmě ubil taxikáře

Plzeň, publikováno 07.01.2018, autor: Richard Beneš

Krvavý incident se stal uvnitř tohoto domu | Autor: TV ZAK

Obětí násilí se stal devětašedesátiletý taxikář v Plzni. Jeho mrtvé tělo, které neslo stopy fyzického napadení, našli v neděli časně ráno obyvatelé jednoho domu v Těšínské ulici. Muže byl zřejmě ubit. Krátce po nahlášení tohoto brutálního případu oznámili policisté, že zadrželi podezřelou osobu, která má mít tento čin na svědomí. O případu informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

„V neděli v 02.40 hodin jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení, že v Plzni v ulici Těšínská byl v chodbě domu nalezen mrtvý muž. Násilný trestný čin v současné době prověřují kriminalisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Byla zadržena jedna podezřelá osoba. Kriminalisté se případem intenzivně zabývají,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí policie Dagmar Brožová. Více u způsobu smrti muže napoví až nařízená soudní pitva.

Mrtvým mužem je známý plzeňský taxikář. Jeho automobil značky VW Passat byl nalezen před domem, kde byl muž ubit. Usmrcen mohl být pomocí teleskopického obušku, který byl nalezen u mrtvého těla. Zatím ale není jasné, zda patřil oběti nebo útočníkovi. Více pravděpodobné ovšem je, že patřil taxikáři. Muž ovšem mohl zemřít případně i na následky pádu ze schodů.

Tragická událost se zřejmě seběhla tak, že taxikář vezl domů sedmatřicetiletého zákazníka z klubu 21. Ten už po cestě psal kamarádům sms zprávy, že ho chce taxikář natáhnout za jízdé, i když se už předtím domluvili na částce 300 korun. Mezi oběma muži pak došlo k potyčce kvůli placení. Rvačka skončila smrtí staršího muže. Mladšího pak kriminalisté vytáhli z postele. Muž údajně neměl ani tušení, že měl vzájemný konflikt s taxikřem tragický konec a po incidentu zabouchl dveře od bytu a šel spát. Nájemníci domu, kde byl nalezen mrtvý muž, vypověděli, že slyšeli v noci na chodbě hluk a rány.     

 

 

Fotogalerie

Krvavý incident se stal uvnitř tohoto domu | Autor: TV ZAK
Auto mrtvého taxikáře zůstalo stát na tomto parkovišti | Autor: TV ZAK
Krvavý incident se stal uvnitř tohoto domu | Autor: TV ZAK
Policisté zajišťují odvoz automobilu mrtvého taxikáře | Autor: TV ZAK