Jsme televize vašeho kraje

Policejní kontroly odhalily tři opilé cyklisty, jeden z nich havaroval a zranil se

Plzeň, publikováno 08.01.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Hned tři cyklisty pod vlivem alkoholu přistihli v neděli policisté na různých místech na Klatovsku a na Rokycansku. V jednom případě si pak podroušený cyklista při havárii způsobil zranění. Naštěstí si ještě sám dokázal přivolat na pomoc záchranáře, kteří ho pak převezli do rokycanské nemocnice.

Osmačtyřicetiletý muž z Radnicka na rovném úseku za odbočkou na obec Střapole nezvládl po čtvrté hodině ranní pod vlivem alkoholu jízdu na jízdním kole, přejel do protisměru, projel přes levou krajnici a skončil v silničním příkopu. Při pádu se zranil, ale přes linku tísňového volání si přivolal pomoc. „Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že cyklista za špatné viditelnosti řídil jízdní kolo, které nebylo vybaveno předním osvětlením. Dechová zkouška na alkohol měla pozitivní výsledek. Na displeji přístroje se objevila hodnota téměř dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

V neděli odpoledne zastavila hlídka dopravní policie v Mandlonově ulici sedmačtyřicetiletého cyklistu. Při kontrole policisté vyzvali muže, aby se podrobil dechové zkoušce, která měla pozitivní výsledek. Cyklista měl v dechu půl promile alkoholu. Případ policisté zaevidovali tentokrát jen jako přestupek.

Dalšího opilého cyklistu přistihli v neděli policisté v Nýrsku, když před dvaadvacátou hodinou jel po ulici Praporčíka Veitla. „Místní čtyřiatřicetiletý muž na jízdním kole se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,03 a opakovaně 2,10 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv