Jsme televize vašeho kraje

FC Viktoria Plzeň hlásí další posilu, Luďka Pernicu z Jablonce

Plzeň, publikováno 11.01.2018, autor: Miroslav Brož

Luděk Pernica je novou posilou týmu FC Viktoria Plzeň | Autor: FCVP

Stoper Luďek Pernica je po útočníkovi Tomáši Chorém druhou zimní posilou Západočechů. Urostlý obránce podepsal s klubem smlouvu na tři a půl roku. Jarní část sezóny ale stráví ještě na hostování v Jablonci, kde se rozehrál ke skvělým výkonům.

Odchovanec Zbrojovky Brno přestoupil do Jablonce před sezónou 2014/2015. Na severu Čech odehrál dosud devadesát tři zápasů a propracoval se mezi nejlepší stopery v lize. I to je jeden z důvodů proč neunikl pozornosti aktuálně suverénně vedoucímu týmu soutěže. „Je to přestup, který by si přála většina fotbalistů v české lize. Těší mě, že si Viktoria vybrala z konkurence tuzemských stoperů zrovna mě,“ řekla nová akvizice viktoriánů po podpisu smlouvy v Doosan Areně.

Pernica stráví jaro ještě v Jablonci. Na tom se kluby domluvily při podpisu smlouvy. „Luděk je pro Viktorii typově vhodným stoperem, jenž splňuje všechny požadavky moderního fotbalu. Po vzájemné debatě jsme došli k závěru, který kvitovaly všechny zúčastněné strany, tedy že Pernica stráví jarní polovinu sezóny v Jablonci. Věříme, že se v budoucnu stane platnou součástí našeho týmu,“ prohlásil o nejnovější posile Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.     

Fotogalerie

Luděk Pernica je novou posilou týmu FC Viktoria Plzeň | Autor: FCVP