Jsme televize vašeho kraje

Na sjezdovkách šumavského Ski&Bike Špičák leží až 90 centimetrů sněhu

Plzeň, publikováno 11.01.2018, autor: Richard Beneš

Na šumavském Špičáku se lyžuje jako na jarním sněhu | Autor: Richard Beneš

Před nastávajícím víkendem leží na sjezdovkách šumavského Ski&Bike Špičák 60-90 centimetrů sněhu. Vzhledem k inverzním teplotám, které v předchozích dnech panovaly, má sníh strukturu jarního firnu. V tomto týdnu se lyžovalo stále bez jakéhokoli čekání na vleky. O současných sněhových podmínkách informoval provozní ředitel areálu Vladimír Kasík.

O víkendu se ve středisku jedou závody ve slalomu, což znamená v sobotu pro veřejnost uzavření spodní části sjezdovky číslo 3 Slalomové a v neděli pak číslo 1 Turistické. „Vykompenzujeme to částečně tím, že nyní se každý den intenzivněji věnujeme horním pasáží Šance (č. 4), které budou dokonale upraveny právě na tuto sobotu a neděli,“ dodává Kasík

V sobotu startují tradiční víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé, které pořádá lyžařská škola Ski&Bike Špičák, takže na sjezdovkách bude i z tohoto důvodu určitě rušněji. V provozu jsou stále i všechny atrakce střediska, tedy měřený slalom i funline na Spodní a Šanci a snowpark na Lubáku. Ten opět prošel zásadní proměnou. Tvar i posloupnost překážek a jednotlivých prvků by měly po létech zkoušek konečně více vyhovovat co největší skupině lyžařů a snowboardistů, kteří si sem třeba na chvilku odskočí z ostatních sjezdovek. „Při jeho sjezdu čekají celkem čtyři hlavní platformy. Nejprve šestimetrový box ve spojení s pětimetrovým nízkým street railem. Potom dvojvlna s offset vlnou a s vlnou přes hranu. Na konci celého parku pak hip corner,“ dodal provozní ředitel areálu.

Fotogalerie

Na šumavském Špičáku se lyžuje jako na jarním sněhu | Autor: Richard Beneš