Jsme televize vašeho kraje

Stíhací jízdu motoristy bez řidičáku i registračních značek zastavil až policejní výstřel

Plzeň, publikováno 15.01.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: ZAK TV

Pozornost policejní hlídky ze Sušice upoutalo vozidlo Škoda Octavia, které jezdilo po městě bez registračních značek. O muži, který seděl za volantem tohoto vozu navíc věděli, že má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel. Řidiče proto vyzvali k zastavení výstražným světelným a zvukových zařízením. Pětatřicetiletý jezdec měl ovšem zcela opačný úmysl než auto zastavit a pokusil se policejní hlídce ujet.

„Řidič na výzvy k zastavení nereagoval a s vozidlem couval do protilehlé ulice Pod Viničkami, kde narazil do oplocení rodinného domu. Poblíž policisté zastavili služební vozidlo a chtěli motoristu zkontrolovat. Ten se ale rozjel do prostoru křižovatky, pokračoval dál ulicí Osvobození a ujížděl směrem do zahrádkářské kolonie Pod Svatoborem. Tam z účelové komunikace odbočil na travnatý porost a s vozidlem narazil do listnatého stromu,“ popsala jízdu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Po nárazu vyběhl muž z auta a snažil se z místa uprchnout. Na výzvy policistů nejprve nereagoval a zastavil ho až varovný výstřel do vzduchu a následné použití donucovacích prostředků ze strany policie. Dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Testu na návykové látky se muž odmítl podrobit. Stejně tak odmítl lékařské vyšetření i odběr biologického materiálu.

„Policisté zjistili, že vozidlo není vedeno v evidenci vozidel a tudíž nemá přidělenou registrační značku ani nemá uzavřeno povinné pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla. Ppodle rozsudku Okresního soudu v Klatovech má zadržený muž uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce října 2017 na 24 měsíců,“ řekla mluvčí Ladmanová. Muž je teď podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a násilí proti úřední osobě.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: ZAK TV