Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté na Tachovsku pozatýkali pětičlenný gang výrobců a distributorů drog

Plzeň, publikováno 18.01.2018, autor: Richard Beneš

Část omamných látek, které policie zajistila při domovních prohlídkách | Autor: Policie ČR

Pět osob skončilo ve vazbě v souvislosti s drogovou kriminalitou na Tachovsku. Policisté zadrželi v obcích Přimda, Stříbro a Svojšín tři muže ve věku 32, 35 a 49 let a dvě ženy ve věku 28 a 30 let. Součástí akce byly domovní prohlídky. Při nich kriminalisté zajistili finanční hotovost ve výši přes 85 000 korun, 113 gramů nasušené marihuany, přes 60 gramů pervitinu a různé zařízení i chemikálie sloužící k výrobě drog. Kromě toho kriminalisté zajistili množství kradených věcí, jednalo se zejména o různé nářadí, elektroniku, dvě osobní vozidla, jeden moped, nebo horské kolo.

Nejstarší ze zadržených měl minimálně od září loňského roku do doby svého zadržení obstarávat a dále distribuovat pervitin na různých místech tachovského okresu minimálně 12 dalším osobám, mezi kterými byli i tři zadržení. „Kromě toho měl v garáži patřící jednomu ze zadržených minimálně od 6. ledna do 9. ledna letošního roku vyrábět pervitin. Tohoto jednání se dopustil, ačkoliv byl v minulosti za drogovou trestnou činnost odsouzen k nepodmíněnému trestu v délce trvání tří let,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Dvaatřicetiletý zadržený muž měl pervitin prodávat minimálně od ledna loňského roku až do současnosti. Drogu získával mimo jiné i od nejstaršího z pachatelů a distribuoval ji převážně na Borsku nejméně osmi odběratelům. S prodejem drog mu částečně vypomáhala jeho družka, která rovněž figuruje mezi zadrženými.

Druhá ze zadržených žen měla distribuovat pervitin a marihuanu minimálně od června loňského roku. Drogy pak prodávala minimálně sedmi odběratelům zejména na Stříbrsku. Při domovní prohlídce v místě bydliště této zadržené ženy policisté zajistili 31 plastových sáčků s marihuanou o celkové hmotnosti téměř 113 gramů. I tato žena pokračovala v páchání drogové trestné činnosti přesto, že byla za takové jednání v posledních třech letech odsouzena k podmíněnému trestu. Od svých přátel získával pervitin za účelem dalšího prodeje také pětatřicetiletý muž, který navíc nejstaršímu členovi gangu půjčoval garáž, aby tam mohl vyrábět drogy.

Policejní komisař obvinil všech pět zadržených z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek. V případě prokázání viny jim hrozí tresty odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku až do deseti let. Soudce akceptoval návrh na vzetí všech obviněných do vazby.

Fotogalerie

Část omamných látek, které policie zajistila při domovních prohlídkách | Autor: Policie ČR
Část omamných látek, které policie zajistila při domovních prohlídkách | Autor: Policie ČR