Jsme televize vašeho kraje

V centru Plzně zemřel v mrazivé noci na pondělí další bezdomovec

Plzeň, publikováno 22.01.2018, autor: Richard Beneš

Mrtvý bezdomovec ležel v tomto výklenku u lávky přes Radbuzu | Autor: TV ZAK

Tělo bezdomovce, který nejevil známky života objevili v pondělí kolem šesté hodiny ráno náhodní kolemjdoucí v provizorním úkrytu v prostoru lávky přes řeku Radbuzu spojující Anglické a Denisovo nábřeží. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři. Lékař už mohl jen konstatovat smrt a přivolat koronera, aby mohl ohledat tělo mrtvého muže. Od začátku roku se jedná už o druhý případ úmrtí muže z komunity bezdomovců, oba zřejmě zemřeli v důsledku mrazivého počasí.

„Mrtvým mužem je pětačtyřicetiletý cizinec. Co předcházelo jeho smrti, teď zjišťují kriminalisté. Byla nařízena zdravotní pitva. Přivolaný koroner na místě nezjistil cizí zavinění,“ uvedla k případu policejní mluvčí Hana Rubášová.

Zcela zaplněný je v těchto dnech Azylový dům sv. Františka, který poskytuje ubytování lidem bez domova. „Všech 46 lůžek je obsazeno. Bereme teď už jen lidi na „teplou židli,“ jedná se o poskytnutí noclehu nad lůžkovou kapacitu našeho zařízení. Zatím jsme ale nezaznamenali nějaký extrémní zájem o tento způsob přenocování. Teplou židli využívá 10 až 15 lidí denně. Jsme ochotni přijmout až 25 lidí nad naši lůžkovou kapacitu. Dalších deset až 15 lidí můžeme ubytovat ještě mimo naše zařízení,“ dodal Džamal Gërbani, vedoucí azylového domu.

Fotogalerie

Na místo přijel koroner, aby ohledal tělo mrtvého muže a zjistil, zda nezemřel násilnou smrtí | Autor: TV ZAK
Místo, kde byl nalezen mrtvý bezdomovec, hlídají strážnice městské policie | Autor: TV ZAK
Mrtvý bezdomovec ležel v tomto výklenku u lávky přes Radbuzu | Autor: TV ZAK