Jsme televize vašeho kraje

Tragédie u Ejpovic, střet octavie s autobusem nepřežil řidič, ani jeho pětiletá dcera

Plzeň, publikováno 24.01.2018, autor: Richard Beneš

Posádka tohoto automobilu nehodu nepřežila | Autor: TV ZAK

Tragická nehoda se stala ve středu před 15.45 hodin na silnici II. třídy číslo 605 mezi obcemi Ejpovice a Rokycany. Na rovném úseku komunikace směrem od Ejpovic vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru jedenatřicetiletý řidič vozu Škoda Octavia a čelně se střetl s autobusem. Asi pětiletá holčička jedoucí v osobním autě utrpěla těžké poranění hlavy a vrtulník ji ve vážném stavu transportoval do plzeňské fakultní nemocnice. Těžce zraněného řidiče do stejné nemocnice odvezla záchranka. Muž ještě večer na následky mnohočetných poranění v nemocnici zemřel. O něco později prohrála boj o život i jeho mladá dceruška.

Autobusem cestovalo 15 osob, všichni pasažéři vyvázli bez zranění, lehce zraněn byl jen řidič, který se nechal ošetřit na místě. „Policisté vyloučili požití alkoholu u řidiče autobusu dechovou zkouškou, u řidiče osobního auta byl zajištěn odběr krve, neboť nebylo možné dechovou zkoušku provést s ohledem na jeho zranění,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Pro cestující z havarovaného autobusu přijelo evakuační vozidlo, které je pak odvezlo do cíle jejich cesty. Příčiny nehody teď vyšetřuje policie. Silnici, která byla po nehodě uzavřena, se ve večerních hodinách podařilo opět zprůjezdnit. Po dobu uzávěrky odkláněli policisté dopravu na dálnici D5.

Fotogalerie

Posádka tohoto automobilu nehodu nepřežila | Autor: TV ZAK
Posádka tohoto automobilu nehodu nepřežila | Autor: TV ZAK
Na místo neštěstí přinášejí lidé svíčky, plyšáky  květiny a různé vzkazy | Autor: TV ZAK
Takto vypadal autobus po tragické srážce s osobním automobilem | Autor: HZSPK
U Ejpovic se čelně srazilo osobní auto s autobusem | Autor: Pavlína Polatová
U Ejpovic se čelně srazilo osobní auto s autobusem | Autor: Pavlína Polatová