Jsme televize vašeho kraje

Pohřešovaný muž z Mladoboleslavska byl zavražděn na Karlovarsku, policie zadržela podezřelého

Karlovy Vary, publikováno 25.01.2018, autor: Richard Beneš

Pohřešovaný Dominik P. zemřel násilnou smrtí | Autor: Policie ČR + archiv

Tělo pohřešovaného jedenadvacetiletého Dominika P. Z Mladoboleslavska našli policisté v noci na čtvrtek v opuštěném objektu na Karlovarsku. Pitva potvrdila, že mladý muž zemřel násilnou smrtí. Mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa ve čtvrtek bez dalších podrobností uvedl, že policisté zadrželi šestačtyřicetiletého muže, kterého podezírají z vraždy Dominika P. A obvinili ho z vraždy. Vrchní komisař podá návrh na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Policisté od středy pátrali po Dominiku P., který odjel už v pondělí 22. ledna večer z Luštěnic na Mladoboleslavsku jako spolujezdec v černém automobilu značky Renaultu Megane. Od té doby byl mladík nezvěstný. V souvislosti s pátráním po mladíkovi policie uvedla, že by pohřešovaný mohl být omezen na osobní svobodě, popřípadě v ohrožení života. Zda šlo skutečně o únos, nebo jel mladík v autě s mužem dobrovolně, teď policie vyšetřuje.

Vůz měl řídit podle informací policie také šestačtyřicetiletý muž. V současné době nechce policie komentovat, zda se jednalo o muže, který skončil aktuálně za mřížemi po obvinění z vraždy.

„Po pohřešovaném muži pátralo na Karlovarsku ve středu více než 50 policistů z Karlovarského kraje, nechyběli mezi nimi ani psovodi se služebními psy. Pátrací akce byla ve večerních hodinách vzhledem ke špatným klimatickým podmínkám, špatné viditelnosti a velmi členitému terénu ukončena,“ informovala ve středu večer mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Fotogalerie

Pohřešovaný Dominik P. zemřel násilnou smrtí | Autor: Policie ČR + archiv