Jsme televize vašeho kraje

Soud v Plzni poslal do vazby muže, vyhrožoval Pakistánu kvůli zadržení české dealerky drog

Plzeň, publikováno 26.01.2018, autor: Richard Beneš

Mladý muž putoval od soudu rovnou do vazby | Autor: TV ZAK

Kriminalisté z Plzně dopadli dvacetiletého Čecha bulharského původu, který by měl být autorem výhrůžného e-mailu adresovaného do Pakistánu vyšetřovatelům případu Češky, zadržené v souvislosti s pašováním devíti kilogramů heroinu. V pátek odpoledne rozhodl plzeňský městský soud o vzetí muže do vazby z útěkových důvodů. Pisatel v mailu o sobě tvrdil, že je Čech a požadoval okamžité propuštění zadržené pašeračky drog. Tu měli Pakistánci posadit do letadla směřujícího do ČR. Dále uvedl telefonní číslo, na které mu měla Češka zavolat, až bude na svobodě. Pokud by se tak nestalo, hrozil anonym pakistánské straně odplatou v podobě série teroristických útoků.

Důvody mladíka, které ho dovedly k jeho činu jsou zřejmě velmi prosté a mají romantický základ. Do půvabné pašeračky drog se zřejmě zamiloval prostřednictvím jejích fotografií na facebooku. Jeho profil na facebooku byl totiž plný článků i fotografií spojených s případem Terezy H. Mladík se zřejmě upnul na představu, že uvězněnou dívku osvobodí.

Celníci zadrželi jedenadvacetiletou Češku Terezu H. v Láhauru 10. ledna poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek. Namířeno měla do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Při kontrole jejího kufru našli celníci pod dvojitým dnem devět kilogramů heroinu. V současné době je dívka ve vazbě v Pakistánu.

Fotogalerie

Češka zadržená v Pakistánu za pašování drog | Autor: Archiv
Mladý muž putoval od soudu rovnou do vazby | Autor: TV ZAK
Mladý muž putoval od soudu rovnou do vazby | Autor: TV ZAK
Mladý muž putoval od soudu rovnou do vazby | Autor: TV ZAK