Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Cizinec zabodl nůž do zad své partnerky na ubytovně v Plzni a ukryl se na půdě

Plzeň, publikováno 28.01.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Záchranáři zasahovali v neděli odpoledne u za asistence policistů u krvavého incidentu na ubytovně v objektu bývalého Hotelu CD v Plzni na Lochotíně. Mladou ženu tam napadl nožem při hádce agresivní Polák ve věku kolem 30 let, který na ubytovně bydlel se svojí partnerkou. Na ženu zaútočil zezadu, nůž jí zabodl do zad mezi lopatky. Útočníka zadrželi policisté několik minut po útoku na půdě ubytovny, kde se pokusil ukrýt.

„Zraněnou ženu jsme po ošetření na místě převezli s bodným zraněním v oblasti zad na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ informoval náměstek ředitele záchranky Robin Šín.

„Obě osoby byly v době skutku pod vlivem alkoholu. U jedenatřicetileté ženy byla dechovou zkouškou zjištěna pozitivní hodnota alkoholu v dechu, a to 1,8 promile a u muže 1,51 promile alkoholu v dechu. V současné době se žena nachází v domácí péči. Policisté věc vyšetřují jako ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny hrozí podezřelému až pětiletý trest odnětí svobody,“ informovala v pondělí mluvčí policie Veronika Hokrová.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv