Jsme televize vašeho kraje

AKTULIZOVÁNO: Senior (86) pobodal nožem v Aši tři členy své rodiny, jeho zeť bojuje o život

Aš, publikováno 02.02.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

S nožem v ruce zaútočil v Aši na tři členy své rodiny šestaosmdesátiletý senior. Způsobil jim vážná zranění, která si vyžádala okamžitý lékařský zákrok a v jednom případě dokonce letecký transport do plzeňské fakultní nemocnice. Pachateli teď hrozí v případě odsouzení až dvanáctiletý trest odnětí svobody. O naprosto ojedinělém násilném trestném činu informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

„Senior měl ve středu večer napadnout v bytě v Aši po předchozí slovní rozepři zaútočit tři členy své rodiny s nožem v ruce. Svoji ženu měl nejprve napadnout slovně a fyzicky a po chvíli na ni měl zaútočit s nožem v ruce. Způsobil jí vážná bodnořezná poranění v horní části těla. Jeho dcera a zeť chtěli ženě pomoci, obviněný proto zaútočil s nožem i na ně,“ popsala incident policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Žena z útoku vyvázla s lehčím zraněním na hrudníku, muž však utrpěl hluboké bodné zranění v horní části těla, které jej ohrožovalo na životě a vyžádalo si okamžité lékařské ošetření s leteckým transportem do Fakultní nemocnice v Plzni. Matka s dcerou byly převezeny do nemocnice k ošetření.

Důvodem krvavého útoku byly obavy o majetek. Příbuzní se snažili přimět seniora k tomu, aby s ohledem na vysoký věk přestal řídit své auto a přepsal je na jiného člena rodiny. Tento nátlak se ovšem starci nelíbil a na vzniklou situaci zareagoval násilím proti členům vlastní rodiny.

Senior skončil po zadržení v policejní cele. Tentýž den byl 86 letý muž vyslechnut a převezen do policejní cely. O den později si vyslechl od kriminalistů obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.  Kriminalisté také podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, se kterým státní zástupce souhlasil. Soud ale později jejich návrh nevyslyšel a rozhodl, že senior bude stíhán na svobodě.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv
Senior útočil na členy své rodiny ze dveřmi tohoto domu v Aši | Autor: Policie ČR