Jsme televize vašeho kraje

Šéf hokejového svazu Král zrušil trest pro HC Škoda Plzeň, kotel bude i v neděli

Plzeň, publikováno 03.02.2018, autor: Richard Beneš

Šéf hokejového svazu Tomáš Král zrušil trest pro HC Škoda Plzeň, kotel bude i v neděli při utkání s Chomutovem | Autor: HC Škoda Plzeň

Fanoušci HC Škoda Plzeň i vedení klubu mají důvod k radosti. Prezident hokejového svazu Tomáš Král totiž v sobotu zrušil rozhodnutí disciplinární komise hokejové extraligy nařizující uzavření tribuny plzeňského stadionu, kde se nachází kotel, pro nejbližší domácí utkání. Důvodem bylo opakované vulgární a urážlivé skandování fanoušků při úterním utkání s Mladou Boleslaví. Bez fanoušků v kotli měla hrát Plzeň v neděli proti Chomutovu. Vedení HC Škoda Plzeň se v pátek rozhodlo, po zvážení všech možných dopadů podat odpor proti čtvrtečnímu rozhodnutí disciplinární komise.

Na základě stížností klubu prezident ČSLH verdikt disciplinární komise zrušil. Vedle Plzně zrušil Král stejný trest i pro Kometu Brno. Současně svolal mimořádnou valnou hromadu Asociace profesionálních klubů, která se sejde ve čtvrtek 8. února. „Považuji za neúnosné, aby byly vedení soutěže a disciplinární komise extraligy vystavovány eskalujícím útokům za to, že plní řády, které navrhly a schválily kluby. Využil jsem proto své pravomoci a rozhodl o zrušení rozhodnutí s tím, že o dalším postupu rozhodne valná hromada APK LH, stejně jako tomu bylo v srpnu a v listopadu 2017,“ uvedl Král v tiskové zprávě pro média.

Pro HC Škoda Plzeň to zdaleka nebyl první trest za nesportovní chování svých fanoušků. Za tyto přestupky byli indiáni potrestáni již jedenáctkrát a museli zaplatit 142 tisíc korun.

Fotogalerie

Šéf hokejového svazu Tomáš Král zrušil trest pro HC Škoda Plzeň, kotel bude i v neděli při utkání s Chomutovem | Autor: HC Škoda Plzeň