Jsme televize vašeho kraje

Zákaz návštěv vyhlásila Karlovarská krajská nemocnice, důvodem je nárůst nemocných s chřipkou

Plzeň, publikováno 05.02.2018, autor: Richard Beneš

Karlovarská krajská nemocnice - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Karlovarská krajská nemocnice vyhlásila s okamžitou platností zákaz návštěv na všech odděleních nemocnic v Karlových varech i Chebu. Důvodem je nárůst počtu akutních respiračních onemocnění. Zákaz platí do odvolání. Informoval o tom mluvčí nemocnice Vladislav Podracký.

V Karlovarském kraji přibylo koncem uplynulého týdne akutních respiračních infekcí o 22,7 procenta. Relativní nemocnost je 1201 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce nemocných je v kategorii dětí do pěti let, uvedla to Jiřina Vaňová z protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje. Na rozdíl od jiných krajů v Karlovarském kraji zatím nebyla podle údajů z konce týdne překročena hranice epidemie, za niž se považuje 1700 nemocných na 100 tisíc obyvatel. V Česku je relativní nemocnost 1722 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Nejvyšší nemocnost akutními respiračními infekcemi byla v pátém kalendářním týdnu v okrese Cheb,1496 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejnižší byla v okrese Karlovy Vary, 972 nemocných na 100 tisíc obyvatel. V okrese Sokolov byla nemocnost 1174 na 100 tisíc obyvatel.

Fotogalerie

Karlovarská krajská nemocnice - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš