Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj chystá velkou opravu poničených silnic v okolí Hroznětína

Karlovy Vary, publikováno 07.02.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Další poničené úseky silnic v okolí Hroznětína na Karlovarsku se dočkají rekonstrukce. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila výsledky zadávacích řízení na modernizaci průtahů v Děpoltovicích a Odeři. Stavební práce by měly začít už na jaře tohoto roku. Obě akce bude kraj financovat ze svého rozpočtu a z dotace Integrovaného regionálního operačního programu.

V intravilánu obce Děpoltovice se chystá rekonstrukce stávající silnice III/2206. Součástí projektu je rovněž výstavba dešťové kanalizace a obnova propustku, který vede přes Lužecký potok a je ve špatném stavu. Samostatnou investicí obce pak bude vybudování chodníků a osvětlených míst pro přecházení. „V rámci zadávacího řízení jsme obdrželi dohromady sedm nabídek, přičemž všechny splnily předepsané náležitosti a žádná nemusela být z následného hodnocení vyřazena. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka, která průtah vybuduje za 11,9 milionu korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

Druhá z připravovaných akcí se týká modernizace silnice III/2204 v intravilánu obce Odeř. V rámci stavebních prací dojde k nahrazení stávajících konstrukčních vrstev vozovky novými, úpravě nivelity a šířky komunikace, výměně stávajících propustků a doplnění odvodnění silnice. „Do zadávacího řízení bylo podáno celkem osm nabídek. Zakázku vyhrála společnost s nabídkou za 8,1 milionu korun,“ doplnil Martin Hurajčík.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš