Jsme televize vašeho kraje

Nadměrný náklad pojede ve čtvrtek večer od Písku až na přechod v Rozvadově

Plzeň, publikováno 07.02.2018, autor: Richard Beneš

Nadměrný náklad - ilustrační foto | Autor: Youtube

Nadměrný náklad, skládající se ze dvou vozidel o délce 45 metrů a 34 metrů, který ve středu vyjel z Brna se bude pohybovat ve čtvrtek i po silnicích v Plzeňském kraji. Automobily vezou mostní dílce a směřují na dálniční hraniční přechod v Rozvadově, odkud pokračují dál do Německa. Motoristy na možnost setkání s nadměrným nákladem upozornil jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Nadměrný náklad se bude ve čtvrtek pohybovat od 21.00 hodin nejprve po silnici I/34 ze Stráže nad Nežárkou – Třeboň – Lišov – České Budějovice – po silnici I/20 na Písek. Odtud zamíří konvoj přes Nepomuk k dálničnímu přivaděči D5 exit 76 Černice. Poté pojede po D5 k hraničnímu přechodu Rozvadov a do Spolkové republiky Německo,“ popsal část cesty nadměrného nákladu mluvčí policie Milan Bajcura.

Dopravní policisté budou náklad doprovázet společně s osvětleným vozidlem přepravní služby po celou dobu, takže nadměrný náklad bude dobře označen. „Přesto žádáme všechny řidiče, kteří by měli náklad míjet, o ostražitost a shovívavost při zastavování či sjíždění mimo komunikaci,“ dodal policejní mluvčí.

Fotogalerie

Nadměrný náklad - ilustrační foto | Autor: Youtube