Jsme televize vašeho kraje

Pejskaři pozor! V Plzni na Lochotíně řádí žena, která nabízí psům otrávené jídlo

Plzeň, publikováno 07.02.2018, autor: Richard Beneš, Pavlína Polatová

Tyto dva psy se pokusila otrávit v Plzni na Lochotíně zbytky jídla zatím neznámá žena. | Autor: TV ZAK

Velké obavy zažívají v posledních dnech pejskaři v Plzni. Pohybuje se zde neznámá starší žena, která se snaží otrávit psy. Jejich majitelům nabízí pro zvířata zbytky jídel. Zatím poslední známý případ se stal na Lochotíně, kde se pokusila otrávit dva stafordšírské bulteriéry. Nevinná procházka spojená s venčením dvou rodinných mazlíčků málem skončila tragédií, když majitel uvázal své psy a šel si hrát se synem.

U dětského hřiště poblíž Kotíkovské ulice oslovila majitele psů neznámá žena a nabídla mu pro jeho zvířata zbytky jídel a pamlsky. „Říkala mi, že dělá v kuchyni. Maso vypadalo čisté, chrupavky také, tak jsem řekl, že jim to dát může,“ uvedl majitel psů, který chtěl zůstat v anonymitě, ale jeho jméno redakce zná.

Psům jídlo chutnalo, žena si s nimi ještě chvíli hrála a pak vytáhla ze sáčku pamlsky. Po chvilce vyndala ještě další zbytky. To už ale bylo majiteli psů podezřelé a odmítl je. Když se muž otočil ke svému synovi, všiml si, že žena psům dává další jídloa tak raději rychle z hřiště odešel. Druhý den začalaobě zvířata zvracet a měla průjem.

„Večer už začala mít fenka krev ve stolici a oba psi už jenom leželi, bylo jim špatně, kňučeli bylo vidět, že jim není dobře,“ popsal situaci jejich majitel.Oba psi byli v čím dál horším stavu, proto je rodina okamžitě odvezla na veterinární kliniku, kde se potvrdilo podezření na otravu. Když muž napsal na sociální sítě, co se mu stalo, začali se hlásit další majitelé psů, kteří měli s neznámou ženou podobné zkušenosti. Pohybovat by se měla především na Lochotíně v okolí Družby. Mužproto oznámil případ na policii.

„Policisté z obvodního oddělení se tímto případem zabývají a zjišťují veškeré skutečnosti,“ uvedla mluvčí policie Hana Rubášová. Řádění neznámé travičky psů šokovalo starostu Lochotína Miroslava Brabce (ČSSD). To je něco tak strašného, udělám všechno proto, abychom tu paní našli. Já budu jeden z prvních, kdo na ni podá trestní oznámení,“ konstatoval starosta Brabec.

Majitelé psů by měli každý podobný případ nahlásit. Pokud se prokáže, že se žena skutečně pokusila psy otrávit, může si za týrání zvířat odsedět až dva roky za mřížemi.

Fotogalerie

Tyto dva psy se pokusila otrávit v Plzni na Lochotíně zbytky jídla zatím neznámá žena. | Autor: TV ZAK