Jsme televize vašeho kraje

Tři řidičky měly na Klatovsku problémy na namrzlých vozovkách a havarovaly

Plzeň, publikováno 08.02.2018, autor: Richard Beneš

Řidička tohoto vozu havarovala poblíž Hradešic | Autor: HZS PK

Jízdu po zasněžené vozovce nezvládly ve středu odpoledne během několika hodin hned tři motoristky, které havarovaly na Klatovsku. Kluzká vozovka je překvapila poblíž Hrádku u Sušice, nedaleko od Hradešic na Horažďovicku a také u Nýrska. Řidičky vy vázly z nehod naštěstí jen s lehkým zraněním. Po ošetření v klatovské nemocnici byly všechny propuštěny domů.

První nehoda se stala okolo 16.20 hodin, když jela sedmašedesátiletá žena ze Sušice s vozidlem Škoda Fabia po silnici II/187 ve směru od Hrádku na Sušici. V klesání a při průjezdu pravotočivou zatáčkou se na zasněžené vozovce dostala s vozidlem do smyku, vjela do protisměru a havarovala vlevo mimo vozovku, kde narazila pravou přední částí vozidla do betonového sloupu elektrického vedení,“ popsala nehodu mluvčí polcie Dana Ladmanová. Škoda činí v tomto případě 20 tisíc korun. Policisté zadrželi řidičce její osvědčení o registraci vozidla.

V 16.25 jela čtyřiapadesátiletá žena z Horažďovicka s vozidlem Peugeot 206 po silnici I/22 ve směru od Malého Boru na Hradešice. Před obcí Hradešice, při průjezdu pravotočivou zatáčkou, nepřizpůsobila rychlost jízdy a na zasněžené vozovce dostala smyk, vjela vlevo mimo vozovku, kde havarovala. I tentokrát byla škoda 20 tisíc korun.

Třetí řidička ve věku jedenačtyřicet let s vozidlem značky Citroën Berlingo dostala smyk u Nýrska v pravotočivé zatáčce, přejela do silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Policisté i této ženě zadrželi osvědčení o registraci vozidla vzhledem k jeho nevyhovujícímu technickému stavu. „Dechové zkoušky měly u všech řidiček negativní výsledek,“ dodala mluvčí Ladmanová.

Fotogalerie

Řidička tohoto vozu havarovala poblíž Hradešic | Autor: HZS PK
Tento vůz vyjel ze silnice u Kolince | Autor: HZSPK
Řidička tohoto vozu havarovala poblíž Hradešic | Autor: HZSPK