Jsme televize vašeho kraje

Agresivní mladík (21) brutálně napadl v plzeňské střední škole svoji těhotnou expřítelkyni (18)

Plzeň, publikováno 08.02.2018, autor: Richard Beneš

Policisté nakládají do služebního vozidla agresivního útočníka | Autor: Pavlína Polatová

Policejní auta s blikajícími majáčky, záchranáři v akci i nesmírně agresivní mladý muž v poutech, kterého museli policisté za použití donucovacích prostředků naložit do policejního vozidla. Tak to vypadalo ve čtvrtek před polednem před objektem Střední průmyslové školy strojnické v Plzni. Jedenadvacetiletý mladík ve škole brutálně napadl svoji osmnáctiletou bývalou přítelkyni a způsobil jí zranění v oblasti obličeje. Nejsmutnější na celé události je fakt, že studentka je v jiném stavu.

Údajně bývalý partner přišel před polednem do budovy školy, zapsal se na vrátnici jako návštěva a šel vyhledat svoji bývalou partnerku. Podle spolužáků dívky, kteří byli svědky incidentu, jednal muž jako by byl pod vlivem omamných látek. Dívku oslovil u bufetu, který je v přízemí školy a následně ji zatáhl do jednoho kabinetu. Tam měl dívku údajně napadnout a zlomit jí čelist. Napadená je údajně několik měsíců těhotná s jejím novým přítelem. A tuto skutečnost zřejmě neunesl její ex-přítel.

Po útoku zůstaly na chodbě školy zřetelné krvavé stopy. Svědkům incidentu se podařilo násilníka zpacifikovat a uzamknout v knihovně. Mladíkovi se ale podařilo uprchnout ven oknem. Na ulici ho pak zadrželi přivolaní policisté. Mladík se zadržení aktivně bránil a neustále kladl policistům odpor.

Mluvčí záchranné služby Martin Brejcha uvedl, že záchranáři na místě dívku ošetřili a následně ji převezli na pozorování do fakultní nemocnice, rozsah jejích zranění nespecifikoval. Mluvčí policie Hana Rubášová uvedla, že s ohledem na začátek vyšetřování případu nebude poskytovat bližší informace.

Fotogalerie

Policisté nakládají do služebního vozidla agresivního útočníka | Autor: Pavlína Polatová
Incident se stal v této plzeňské škole | Autor: Pavlína Polatová