Jsme televize vašeho kraje

Plzeň chce prodloužit in-line dráhy ve Škoda sport parku o 130 metrů

Plzeň, publikováno 09.02.2018, autor: Richard Beneš

Plzeň chce prodloužit in-line dráhy ve Škoda sport parku o 130 metrů | Autor: TV ZAK

Prodloužení stávající in-line dráhy ve Škoda sport parku o 130 metrů plánuje plzeňská radnice. Potřebné finance se pokusí získat z dotace Plzeňského kraje. Radní města už schválili žádost o dotaci ve výši 1,5 milionu korun. Projekt revitalizace oblíbeného volnočasového sportoviště v Malostranské ulici připravil druhý městský obvod, hotová je již studie a zpracovává se projektová dokumentace. Celkové náklady na stavbu se odhadují na 2,39 milionu korun.

Druhý městský obvod má ve svém rozpočtu pro tuto akci vyčleněno 953 tisíc korun, ty použijeme na spolufinancování v případě, že se podaří krajskou dotaci získat. Požádáme o podporu z dotačního programu nazvaného Podpora vybudování a modernizace sportoviště v roce 2018,“ řekl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas (ČSSD). Dotace může být poskytnuta maximálně ve výši 80 procent skutečně vynaložených celkových nákladů, avšak pouze do výše 1,5 milionu korun.

Dráha bude prodloužena o 130 metrů oproti stávajícím 425 metrům, část oválu v místě napojení se zruší, celá plocha dráhy se pak povrchově sjednotí.

Vzhledem k tomu, že areál Škoda sport parku je již v provozu téměř dvacet let a sportoviště jsou zastaralá, zadali jsme studii revitalizace, uskutečnilo se veřejné projednání a na základě výstupů a požadavků veřejnosti se dopracovala studie. První stavbou realizovanou podle této studie byla výstavba nového skateboardového bowlu v roce 2017. Tu jsme plně financovali z rozpočtu našeho druhého městského obvodu,“ uvedl starosta obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS). S prodloužením dráhy obvod počítá i v případě, že krajskou dotaci nezíská.

Fotogalerie

Plzeň chce prodloužit in-line dráhy ve Škoda sport parku o 130 metrů | Autor: TV ZAK