Jsme televize vašeho kraje

Policisté pátrají po nadměrném automobilu, v Běšinech poškodil železniční viadukt a ujel

Běšiny, publikováno 09.02.2018, autor: Richard Beneš

Železniční viadukt v Běšinech poškodil neznámý řidič velkým vozidlem | Autor: Archiv

Policisté od čtvrtka pátrají po neznámém řidiči, který svým nadrozměrným vozidlem naboural do železničního viaduktu v Běšinech na Klatovsku. Motorista vjel pod viadukt, kam se nevešel. V důsledku toho posunul mostní konstrukci a z místa ujel. Způsobená škoda zatím není vyčíslena, ale vyšplhá se do statisíců korun. Policisté žádají případné svědky této události o poskytnutí informací, které by vedly k dopadení viníka.

Událost se stala ve čtvrtek 8. února v době od 10.40 do 11.50 hodin, kdy jel řidič s větším a dosud nezjištěným vozidlem po silnici I/27 ve směru od Klatov na Železnou Rudu. V obci Běšiny nerespektoval dopravní značku označující dovolenou výšku pro průjezd pod železničním mostem a následně most poškodil. V důsledku toho byla na uvedené trase zastavena železniční doprava,“ uvedla k případu klatovská mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté teď žádají řidiče, kteří v uvedenou dobu projížděli po uvedené komunikaci v obou směrech a používali kameru ve vozidle, aby policistům poskytli záznam, protože by na něm mohlo být zachyceno vozidlo, které poškodilo most.

Vozidlo vyhodilo mostní konstrukci z ložisek. Správa železniční dopravní cesty začala okamžitě pracovat na odstranění závady. V pátek dopoledne se podařilo pracovníkům SŽDC uložit konstrukci do původní polohy a následně pokračovali v další práci na opravě železničního svršku. Provoz na trati by se měl obnovit v odpoledních hodinách.

Fotogalerie

Železniční viadukt v Běšinech poškodil neznámý řidič velkým vozidlem | Autor: Archiv