Jsme televize vašeho kraje

Surovec, který brutálně napadl těhotnou expřítelkyni, nebyl pod vlivem návykových látek

Plzeň, publikováno 09.02.2018, autor: Richard Beneš

Policisté vyvádějí útočníka z budovy školy za pomoci donucovacích prostředků | Autor: TV ZAK

Agresivní mladík (21), který ve čtvrtek odpoledne surově napadl v budově Střední průmyslové školy strojní v Plzni svoji bývalou přítelkyni (18), která byla těhotná, nebyl v době útoku pod vlivem alkoholu, ani žádných dalších návykových látek. Potvrdila to mluvčí policie Hana Rubášová. Dívku bil útočník především do oblasti břicha. Podle informací svědků nejde o žádného svatouška. V minulosti měl problémy s chováním v době svých studií na střední škole. Kriminalisté se brutálním případem napadení intenzivně zabývají a prověřují všechny zjištěné okolnosti. O zdravotním stavu napadené dívky lékaři neinformují.

Zřizovatel školy, kterým je Plzeňský kraj, teď zjišťuje, zda nedošlo k pochybení při vstupu mladíka do budovy školy. Přišel tam v okamžiku, když byla velká přestávka. Zazvonil na zvonek a na vrátnici řekl, že jde za svojí přítelkyní. Zapsal se do knihy návštěv a šel rovnou ke školnímu bufetu, kde dívku našel. Bezprostředně poté na ni surově zaútočil.

Podle informací Aleny Marešové, mluvčí krajského úřadu Plzeňského kraje je zabezpečení u vchodu ve školách různé. „Závisí to na konkrétních podmínkách, velikosti školy, počtu budov a podobně. Některé školy mají zvonek, do jiných se dá dostat díky otisku prstu, jiné školy mají vrátnice se stálou službou,“ uvedla mluvčí Marešová. Škola teď po dohodě s bezpečnostním expertem zvažuje další kroky jak budovu lépe zabezpečit.

Fotogalerie

Policisté vyvádějí útočníka z budovy školy za pomoci donucovacích prostředků | Autor: TV ZAK