Jsme televize vašeho kraje

Pasažéři karlovarské MHD mohou elektronicky nakupovat časové kupóny

Karlovy Vary, publikováno 12.02.2018, autor: Richard Beneš

ilustrační foto | Autor: DKPV

Nákup časových kupónů a dobití elektronické peněženky z pohodlí domova ze svého počítače mohou od pondělí využít cestující v městské hromadné dopravě v Karlových Varech díky novému e-shopu Dopravního podniku Karlovy Vary. V praxi to znamená, že již není nutné navštívit Předprodejní kancelář v Zeyerově ulici a je možné si elektronickou cestou zakoupit časový kupon na Karlovarskou kartu.

„Validace zakoupeného kuponu je možná přímo na validátoru v autobusu za hodinu od provedeného nákupu. Stejný postup platí i pro nabití elektronické peněženky na Karlovarské kartě,“ uvedl Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti. Podrobný návod najdou zákazníci na webu dpkv.cz v hlavní záložce E-shop. V zásadě se jedná o čtyři jednoduché kroky.

„Jsem velmi rád, že se podařilo tento projekt dotáhnout do cíle a můžeme tak především našim předplatitelům nabídnout velmi komfortní řešení při nákupu časových kuponů,“ sdělil Lukáš Siřínek. Nákup časových kuponů a dobití elektronické peněženky prostřednictvím e-shopu je možný nejen v rámci karlovarské MHD, ale stejně tak je možné tímto způsobem zakoupit časový kupon i pro MHD plzeňskou. Elektronickou peněženku pro nákup jednorázového jízdného je možno využít v rámci Karlovarské karty jak v Karlových Varech, tak v Plzni, ale i v Mariánských lázních.

Uvedená novinka patří mezi další slibované kroky dopravního podniku směrem ke zvyšování kvality veřejné služby směrem k cestujícím. Vedle těchto novinek připravuje DPKV i pro rok 2018 celou řadu novinek, jako je možnost úhrady jízdného prostřednictvím In-karty Českých drah a opačně, tedy Karlovarskou kartou ve vlacích ČD nebo zavedení inteligentních zastávek.

Fotogalerie

ilustrační foto | Autor: DKPV