Jsme televize vašeho kraje

Dvojice surovců zbila na Klatovsku dlužníka baseballovou pálkou, chtěli, aby pro ně kradl

Klatovy, Švihov, publikováno 12.02.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Přímo při činu zadrželi policisté díky bleskové akci pachatele dramatického loupežného přepadení. Dvojice mužů ve věku 22 let brutálním způsobem nejprve napadla v sobotu dopoledne ve Švihově u Klatov šestadvacetiletého muže k Kašperskohorska. Policisté je zadrželi v okamžiku, kdy zbitého a zkopaného muže převáželi proti jeho vůli autem do Klatov. Stalo se tak na základě upozornění svědků násilného útoku.

Na Náměstí T. G. Masaryka ve Švihově zaútočili dva mladíci na svého známého, kterého několikrát udeřili pěstí do hlavy, dále ho kopali do různých částí těla a následovali několik úderů baseballovou pálkou do končetin. „Útočníci požadovali po muži peníze, které mu jeden z pachatelů předchozí den předal a měl vrátit 2 600 korun. Poškozený vydal svoji peněženku a muž z ní vyjmul 1 700 korun,“ popsala začátek incidentu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Oba muži pak poškozeného odvlekli k vozidlu značky Škoda Fabia, kde seděl další muž, jenž vozidlo řídil. Přinutili napadeného, aby nastoupil a odjeli směrem na Klatovy. Při jízdě po něm chtěli, aby šel do obchodů odcizit nějaké hodnotné zboží a tím měl doplatit dlužnou částku. „Mezitím policisté přijali oznámení o fyzickém napadení a po pachatelích již pátrali. Hlídka policistů z Klatov auto zastavila ve městě a na místo byli přivoláni další policisté,“ uvedla policejní mluvčí.

Útočníky policisté zadrželi a převezli na policejní oddělení. Po výslechu byl propuštěn jeden z nich a s ním i řidič vozidla. Dalšího dvaadvacetiletého muže policisté eskortovali do policejní cely. Napadený muž utrpěl zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici. Oba mladíky teď kriminalisté stíhají pro podezření ze spáchání loupeže.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv