Jsme televize vašeho kraje

Zájemci o kotlíkovou dotaci v Karlovarském kraji mají možnost vyčerpat ještě deset milionů

Karlovy Vary, publikováno 13.02.2018, autor: Richard Beneš

Ještě 10 milionů korun má Karlovarský kraj k dispozici pro zájemce o kotlíkovou dotaci na výměnu starých neekologických kotlů | Autor: TV ZAK

Ještě 10 milionů korun má Karlovarský kraj k dispozici pro zájemce o kotlíkovou dotaci. Tato částka vystačí k uspokojení přibližně 100 žadatelů. Koncem srpna minulého roku spustil kraj v pořadí již druhou vlnu kotlíkových dotací, díky níž mohou majitelé rodinných domů získat peníze na výměnu starých neekologických kotlů za moderní zdroje vytápění.

„S blížícím se koncem topné sezony evidují pracovníci krajského úřadu stále častější dotazy, zdali jsou k dispozici ještě volné finanční prostředky v programu kotlíkových dotací a zdali je ještě možné o dotaci požádat. Ačkoliv bude příjem žádostí ukončen až 29. března příštího roku, doporučujeme lidem, aby s jejich podáním neotáleli a využili jedinečné příležitosti získat peníze na nový, ekologický kotel,“ řekl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Dalibor Blažek.

Zatím kraj zhodnotil přes 440 žádostí, z nichž 400 nakonec projednala a schválila rada kraje. „Nyní se uzavírají smlouvy o poskytnutí dotace a proplácejí první úspěšné výměny. Dalšími žádostmi se budeme zabývat na jednání rady 5. března,“ upřesnil náměstek Blažek.

O kotlíkové dotace mohou žádat majitelé rodinných domů, jejichž původní kotel nesplňuje emisní třídu 3, 4 nebo 5. Vyměnit jej mohou za automatický kotel na uhlí a biomasu, plynový kondenzační kotel, kotel na biomasu s ručním, nebo s automatickým přikládáním, či za tepelné čerpadlo. Podrobná pravidla dotačního programu jsou uveřejněna na elektronické úřední desce kraje a na internetových stránkách, kde nechybí ani kontakty na úředníky, kteří jsou připraveni zodpovědět veškeré dotazy.

Fotogalerie

Ještě 10 milionů korun má Karlovarský kraj k dispozici pro zájemce o kotlíkovou dotaci na výměnu starých neekologických kotlů | Autor: TV ZAK