Jsme televize vašeho kraje

Plzeň přispěje na dopravu členům svých jednotek dobrovolných hasičů

Plzeň, publikováno 13.02.2018, autor: Richard Beneš

Plzeň přispěje na dopravu členům svých jednotek dobrovolných hasičů | Autor: Plzen.eu

Příspěvek na dopravu pro členy plzeňských jednotek sboru dobrovolných hasičů (JSDH) ve výši 2000 korun schválili radní města Plzně. Finanční dar získá jedenkrát ročně každý dobrovolný člen jednotky, kterou zřizuje statutární město Plzeň - městské obvody.

„Dobrovolní hasiči jsou jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému nezbytnou pro potřebu města. Není to jen koníček, naplňují poslání pomáhat a zachraňovat ve volném čase, bez nároku na odměnu, proto jim chceme touto cestou poděkovat za to, co pro nás dělají,“ řekl primátor Martin Zrzavecký (ČSSD).

Finanční prostředky získají jednotky sboru dobrovolných hasičů z rozpočtu odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení. Nárok na příspěvek na dopravu může získat dobrovolný hasič, jenž má uzavřenou dohodu o členství v jednotce sboru dobrovolných hasičů zřizované městem a v uplynulém kalendářním roce splnil rozsah odborné přípravy.

Průměrný věk členů JSDH se neustále zvyšuje, a proto město Plzeň začátkem roku 2016 zahájilo dvouletou kampaň Staň se dobrovolným hasičem. Součástí této kampaně je i poskytování benefitů pro dobrovolné hasiče, které mají například posílit právní postavení těchto členů, zvýšit prestiž a povědomí o této veřejné službě a částečně i členy finančně odměnit, doplnila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Jednotky dobrovolných hasičů jsou jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému, jejich existence je zakotvena v zákoně, obec má povinnost je zřídit.

Fotogalerie

Plzeň přispěje na dopravu členům svých jednotek dobrovolných hasičů | Autor: Plzen.eu