Jsme televize vašeho kraje

Cizinec pod vlivem drog řádil v Železné Rudě, zdemloval auto i zařízení záchytky

Železná Ruda, publikováno 13.02.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Kuriózním případem hodně „zlobivého“ cizince, který řádil ve městě pod vlivem omamných látek se zabývali policisté ze Železné Rudy. Devětatřicetiletý muž se nejprve dožadoval přespání v hotelu, kde rozhodně nebydlel, potom ničil auto na parkovišti a ve finále demoloval záchytnou stanici, kam ho policisté převezli.

Celý případ začal u jednoho železnorudského hotelu, kde se cizinec v půl sedmé večer dožadoval noclehu, protože si myslel, že je tam ubytovaný a chtělo se mu spát. „Zaměstnanci jej vyvedli před objekt a vysvětlili muži, že zde ubytovaný není. Muž šel na parkoviště, vzal do ruky špalek a u zaparkovaného vozu značky Škoda Felicia rozbil čelní sklo a způsobil tak škodu ve výši 3500 korun,“ popsala incident mluvčí policie Dana Ladmanová.

Po útoku na automobil muž upadl do závěje a nereagoval ani nekomunikoval. Svědci události proto přivolali záchranáře a policisty. „Po chvíli se cizinec probral a začal být agresivní ke všem osobám, které se nacházely v jeho blízkosti. Policisté muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, čehož nebyl schopen. Následný test na užití návykových látek reagoval pozitivně na amfetamin,“ řekla mluvčí policie.

Cizinec putoval nejprve do zdravotnického zařízení a poté pod dohledem do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Tam během svého pobytu poškodil dvě matrace. Policisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání přestupku.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv