Jsme televize vašeho kraje

Případů otrávených psů v Plzni přibývá, jeden zemřel, další končí u veterináře

Plzeň, publikováno 13.02.2018, autor: Pavlína Polatová, Richard Beneš

Pejskaři v Plzni se musí mít na pozoru, ve městě řádí travička psů | Autor: TV ZAK

Jeden pes zemřel, další skončili v křečích u veterináře. Pejskaři v plzeňské čtvrti Lochotín mají strach. Po místních sídlištích se už několik dní pohybuje žena, která se jejich psům snaží jako pochoutku vnutit otrávené maso. Teď se ukázalo, že před neznámou travičkou nejsou v bezpečí ani psi za plotem rodinných domů. Redakci TV ZAK se ozvala další majitelka psa, která neznámou travičku zahlédla. Údajně se jí přímo na zahradě domu pokusila otrávit její fenku německého ohaře.

„Najednou k plotu přišla nějaká postarší paní, měla na hlavě čepici a začala se mazlit s pejskem. Vyběhla jsem ven a přivolala psa. Paní najednou zmizela a pejsek se začal olizovat,“ popsala událost majitelka psa Lenka Bachmannová. Obava chovatelky, že žena její roční fence mohla dát otrávené jídlo se krátce poté naplnila. „Měla průjem, zvracela, objevila se jí ve stolici krev. Měla jsem strach, okamžitě jsmejeli k veterináři, který po vyšetření potvrdil otravu,“ řekla Lenka Bachmannová.

Podobný scénář měl i případ majitele dvou stafordšírských bulteriérů, který se s ženou podobného popisu také setkal. Dokonce jí dovolil, aby psy nakrmila zbytky jídel, které vyndala z tašky. Žena mu namluvila, že pracuje v jídelně, odkud si přinesla maso. Večer už začala mít jeho fenka krev ve stolici, oba psi potom už jenom leželi, bylo jim špatně a kňučeli. Také tentokrát veterinář potvrdil otravu.

Policisté teď varují všechny pejskaře v Plzni, aby nenechávali své psy krmit cizími lidmi.V současné době evidujeme dva případy týkající se možného podezření na otravu psů. V jednom případě došlo k uhynutí zvířete,“ řekla mluvčí policie Veronika Hokrová. Policie dále žádá všechny majitele psů, kteří mají podezření na otravu jejich psa, aby o tom informovali policiina lince 158. Policisté po neznámé travičce intenzivně pátrají a prověřují všechny zatím nahlášené případy. Ženě hrozí za týrání psů až dva roky za mřížemi.

Fotogalerie

Pejskaři v Plzni se musí mít na pozoru, ve městě řádí travička psů | Autor: TV ZAK
Obětí travičky se stala i tato fenka německého ohaře | Autor: TV ZAK